Hos FodterapeutenHorsens.dk laver vi indlæg til DINE føddere

Formthotics indlæg

Formthotics individuelt tilpassede indlæg forebygger skader og hjælper mod smerter i knæ, hæl, forfod, skinneben og akillessene m.m. Formthotics er en hjælp til alle med fodrelaterede problemer. Men det er også en god forebyggende investering i fremtiden at passe på dine fødder og led, inden det går galt.

Der er tale om såkaldte dynamiske såler. Det vil sige, at de fungerer som en dynamisk enhed med foden. Dette tillader foden at bevæge sig, og derved stimulerer sålerne til optimal muskelaktivitet. Fodens muskulatur bliver derfor ikke inaktiv og slap ved anvendelse af Formthotics indlæg, og det betyder reelt, at hvert skridt bliver træning af fodens muskulatur.

Hjælper på smerter og forebygger skader

Vi bevæger os hver dag på hårde underlag. Det slider på fødderne og kroppen, så det med tiden udvikler sig til ømhed og måske smerter. Med Formthotics individuelt tilpassede indlæg i skoen kan du som regel reducere ømhed og smerter i både knæ, hæle, forfod, skinneben og akillessene. Fodtøj er masseproduceret og passer til en gennemsnitsfod. Et Formthoticsindlæg former sig 100% efter netop DIN fod og giver dig den bedst tænkelige støtte. Dermed er du også godt beskyttet mod skader og slitage.

 

Sådan kommer dit Formthotics indlæg til at passe

Indlæggene kommer i flere forskellige udgaver, som tager højde for hvilken belastning, sålen udsættes for (f.x. sport eller meget stående arbejde), og hvilke sko sålen skal anvendes i. På klinikken laver vi en forundersøgelse som bla. består af en led- og muskelundersøgelse, test af balance og der undersøges for fejlstillinger i fødderne. Tilsammen sikrer disse undersøgelser, at indlægget vil kunne få mulighed for at aflaste dine fødder på den mest optimale måde.
 

Herefter bliver Formthotics indlægget opvarmet og tilpasset i skoen. Indlægget trimmes og tilpasses – om nødvendigt også med specialtilpassede komponenter – så den kommer til at passe præcist til både sko og fod, så du næsten føler det, som om skoen var lavet til dig.  

 

Indlægget kan ændres

Hvis du har brug for at der bliver ændret på indlæggets pasform eller eventuelle påsatte komponenter, kan du henvende dig til os og få en ny tilpasning. Indlægget holder som regel mindst lige så længe som et par sko, men vi anbefaler at du får dem tjekket 1 gang årlig. Det optimale kan være flere par indlæg til forskellige sko. 

 

Tilskudsmuligheder

Har du en kommunal bevilling til såler, kan den benyttes hos os. Du har ret til frit valg af leverandør, når du først har fået en bevilling. Er du medlem af Sygesikringen Danmark gruppe 5, 2 eller 1 får du 400 kr. i tilskud ved køb af et sæt indlæg. OBS! Formthotics Medical System skal ikke forveksles med Formthotics Sport-produkterne, som man finder i sportsforretningerne. Formthotics Medical System, der anvendes i klinikken, er en medicinsk produktrække af sålerne, som er udviklet til sundhedsprofessionelle. Denne produktrække er af bedre kvalitet og giver et utal af muligheder for at tilrette sålen præcis til dig.

Book en aftale her

Du bliver sendt til et nyt vindue, hvor du kan booke en aftale hos os. Indtast din e-mail eller telefonnummer, og find herefter en ledig tid. Vi glæder os til at se dig.